donderdag 28 november 2013

Sinterklaas Cupcakes met speculaascrème

Nog één week en dan is het Sinterklaas avond. Hier kunnen de kinderen niet wachten tot het zover is. 
Dit is een recept voor speculaas cupcakes voor een heerlijk avondje!



Recept Sinterklaas cupcakes met speculaascrème

Cupcakes (Ongeveer 18 cupcakes)
Gebaseerd op het recept vanillecakejes uit: '500 cupcakes' - Fergal Connolly & Judith Fertig

230 g zachte boter
230 g zeer fijne kristalsuiker
230 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
4 eieren
1 tl vanille-essence
naar smaak speculaaskruiden toevoegen (ongeveer een el)

Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Zet de papieren vormpjes in muffinbakplaten.

Doe alle ingrediënten in een middelgrote kom en klop ze met een handmixer in 2-3 minuten tot een bleke, luchtige massa.
Voeg als laatste de speculaaskruiden toe op smaak.

Schep het beslag in de vormpjes en bak de cupcakes
 ongeveer 20 minuten of tot een spies die je in het midden steekt er droog uit komt. 

Neem de bakplaat uit de oven en laat ze 5 minuten staan. Zet de cupcakes op een rooster en laat ze afkoelen.


speculaascrème
Gebaseerd op een recept uit  het boek Rudolph's cupcakes

250 g boter op kamertemperatuur
60 g poedersuiker
naar smaak speculaaskruiden
voor de garnering: schuddebuikjes

Doe de zachte boter met de poedersuiker in een kom.
Klop de boter op de middelste stand luchtig, ongeveer 10 minuten.
Roer de banketbakkersroom glad met een garde en voeg deze geleidelijk toe aan de luchtige boter.
Blijf kloppen tot alles goed gemengd is.
Voeg nu weer naar smaak de speculaaskruiden toe.

Nu is de botercrème klaar voor gebruik en kan je ze op de cakejes spuiten.
Garneer de cupcakes met de schuddebuikjes.


Buen Apetito!


Stempel: MissHoneybird





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen