maandag 24 februari 2014

Spook cake pops voor een griezelfeestje



Een vriendin had voor haar zoontje een griezelfeestje georganiseerd en had mij gevraagd om spook cake pops te maken.
Op de site van Poppylicious kwam ik deze ontzettend leuke spooky cake pops tegen. 

Er staat een duidelijke uitleg op haar site en bovendien nog heel veel meer leuke cake pops om te maken.
Het is zeker de moeite waard om een keer naar haar site te gaan.


Ik heb zelf als basis een vanille cake gebruikt, Dr. Oetker witte chocodip. 
Deze is ideaal om te gebruiken, omdat die snel hard wordt.
Voor de oogjes heb ik bruine chocolade gebruikt.


Ik heb ze in een Halloween pompoen gestoken die ik ooit heb gehaald bij de Xenos, voor een leuk effect.


Cakestand: H&M
Zwarte pompoen: Xenos
Cake pops: gemaakt door De Verleidelijke Tafel, naar een idee van Poppylicious






donderdag 20 februari 2014

Goudse Moppen van Rudolph van Veen



Alweer een week geleden was ik jarig en van mijn ouders heb ik toen het geweldige boek "Rudolph's Bakery" van Rudolph van Veen gekregen.


Dit boek staat echt boordevol lekkere recepten uit zijn programma op 24 Kitchen, van simpele baksels tot de meest prachtige creaties.
Vandaag heb ik de koekjes, Goudse Moppen, gemaakt.


Het is een eenvoudig recept, met echt heerlijke koekjes als resultaat.




Goudse Moppen uit "Rudolph's Bakery" - Rudolph van Veen
Circa 25 stuks

Ingrediƫnten
1 citroen
125 g witte basterdsuiker
200 g roomboter
1 eidooier
mespuntje zout
250 g bloem
50 g extra suiker

Bereiding

1. Was de citroen goed. Rasp de schil

2. Meng de basterdsuiker met de boter, eidooier, het zout en de rasp van de citroenschil. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.

3. Rol het deeg uit tot een rol van 3,5 cm doorsnede. Dek af met plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.

4. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

5. Rol het deeg door de extra suiker en snijd de rol in plakjes van 1 cm dik. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes , omdat ze tijdens het bakken groter worden! Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.



Smakelijk eten!





vrijdag 14 februari 2014

Valentijnsdag



Ieder jaar voor Valentijnsdag ben ik jarig. En ieder jaar zeg ik dat ik het eigenlijk niet wil vieren.
Ook dit jaar weer.
En als ik het dan toch vier dan haal ik wel een taartje... Uh?
Dat kan dus niet. Dus op woensdag besloot ik dat ik voor donderdag toch nog een taart ging maken.
En omdat het vrijdag Valentijnsdag zou zijn, moest het er maar eentje zijn in de sfeer van...


Een biscuittaart, gevuld met Mascarpone room & Nutella Pasta. En voor de afwerking heb ik Kitkat en Maltesers gebruikt. Een chocolade overkill dus ;)



Ik had nog biscuitbeslag over, dus met de kinderen heb ik nog cakejes gemaakt.




Happy Valentine